Aktiviteetit ja kerhot

Jokipuistoseura järjestää alueella erilaisia kerhoja joita kutsutaan borgeiksi. Erilaista toimintaa on lähes joka päivä.

Bollborg

Bollborg on Jokipuistoseuran liikuntakerho, jonka toiminta keskittyy pääsääntöisesti pallopeleihin. Kerho on sekajoukkue eli avoinna sekä miehille että naisille, nuorista aikuisiin. Kesällä pelataan jalkapalloa alueen nurmikentällä ja talvella sählyä Jokipuiston koululla. Jäiden salliessa pelataan pipolätkää Jokipuiston koulun jäällä.

Lue lisää >

Virkborg

Virkborg tekee käsitöitä hyväntekeväisyyteen. Virkkaamalla torkkupeittoja, neulomalla sukkia. Taitoja ei tarvita kummoisia. Jos ketjusilmukoiden ja oikein-nurin tekeminen luonnistuu – onnistuvat nämäkin. Iloista tekemistä hyvässä porukassa. Kokoonnumme keskiviikkoisin Muksuborgin tiloissa. Seuraa myös FB Virkborg.

Lue lisää >

Snickarborg

Tiistai-iltaisin kokoontuva Snickarborg Jokipuiston koulun teknisessä luokassa. Iltapuhteina on korjailtu milloin kitaraa, milloin jotakin muita vikaantuneita kapistuksia sekä veistelty ja rakenneltu pikkuesineitä käyttöesineiden lisäksi. Tervetuloa uudet nikkarit mukaan. Tilaa uusille nikkareille riittää.

Svettborg

Kevät- ja syyskaudella alueen asukkaat pääsevät liikuttelemaan jäseniään Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Ohjaajan ja musiikin tahdissa nostetaan sykettä, lihaksiston kuntoa ja hyvää mieltä. Kuntojumppaan mahtuu mukaan uusia jumppaajia.

Pilates

Maanantai-iltaisin pidetään Jokipuiston koululla Pilates-tunti. Pilateksella on oma ohjaaja. Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Se sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille, aloittelijoille ja lajia pitempään harrastaneille. Mukaan mahtuu uusia osallistujia.

Lilleborg

Sunnuntaisin aamupäivällä kokoontuu perheen pienimpiä (alle kouluikäiset + vanhemmat) naperojumppaan liikkumaan ja ilakoimaan Jokipuiston koulun liikuntasaliin. Lilleborg on hyvä paikka energian purkamiseen. Saliin on rakennettu temppuratoja, hypitty trampoliinilla, kiipeilty köysissä ja tapailtu sählypeliä.

Biblioborg, Lainasto

Kaikille jokipuistolaisille avoin Lainasto on auki kaksi kertaa kuukaudessa, kesällä kerran kuukaudessa. Lainasto sijaitsee Vanhalla hallintorakennuksella. Siellä on pieni lukunurkka, johon voi istahtaa lukemaan tai keskustelemaan ystävien kanssa. Lainaston aukioloaikoina on tiloissa ollut mahdollista pelata myös lautapelejä. Pöytiä ja tuoleja Klubilla riittää. Lainastosta löytyy lukemista niin vauvoille, kuin vaareille. Löytyy hömppää ja vakavampaakin kirjallisuutta. Niteitä on yli 1000.

Grönaborg

Kaunis kasvimaapalsta-alue Grönaborg kasvatetaan laajalla kirjolla erilaisia kasveja ja yrttejä. Viljelyalueella on 24 palstaa, jotka kaikki ovat käytössä. Mikäli olet kiinnostunut palstaviljelystä, voit ilmoittautua palstajonoon sekä kysellä lisätietoja.

Käsityökerho

Jokipuiston käsityökerho on hyvä esimerkki siitä, miten kerhomainen toiminta lähtee käyntiin spontaanisti.
Se lähti liikkeelle tarpeesta ja kun yhteiskäyttöinen saumuri viimein löytyi ja käsityönopettaja lisäksi, niin se oli siinä.
Kerhossa on mm. korjausommeltu, tuunattu vanhoja vaatteita, ommeltu lastenvaatteita ja tehty joululahjoja

Bokborg

Kirjallisuuspiiri Bokborg – kirjojen ystävien kerho

Bogborg jäi vuosi sitten tauolle. Se on hiljaisesti etsinyt itseään,  on siis yhä olemassa. Lukuharrastushan ei alueelta ole kadonnut – onneksi. Vaikka virallisia kokoontumisia ei olekaan ollut, niin pienellä porukalla olemme edelleen valinneet kirjoja ja  kokoontuneet toistemme luo niistä keskustelemaan.

Lue lisää >

Viinikellari Nivino

Jokipuistossa on alueen asukkaita varten myös oma viinikellari, Fiinkällare Nivino Oy. Jokaisella Nivinon osakkaalla on siellä oma säilytyskaappi säilytyslämpötilaan viilennetyssä viinikellarissamme.

Lue lisää >