Maaliskuun pulloralli tulevana lauantaina 3.3 klo 10.00!

TIEDÄTKÖ, MIKÄ ON TÄMÄ PULLORALLI?

Itäisessä Jokipuistossa on väkeä vaihtunut ja uudemmille asukkaille osa alueen historiaa ja toimintaa on saattanut jäädä vieraaksi. Pulloralli on yksi tällaisista toiminnoista.

Alueellla toimii aktiivinen asukasyhdistys, Jokipuistoseura. Se järjestää mm. tätä jo perinteistä Pullorallilla, joka käynnistettettiin vuonna 2007. Kerran kuussa kerätään talkoilla alueemme rappukäytäviltä ulko-ovien taakse jätetyt pantilliset juomatölkit ja -pullot.

Alkuaikoina kerääjiä oli lähes tungokseksi asti, lapsista aikuisiin, mutta nykyisin kerääjien kokonaismäärä on vakiintunut noin tusinaan aikuiseen. Uusia kerääjiä otetaankin mielellään mukaan. Pulloralli pyrkii omalta osaltaan toteuttamaan Jokipuistoseuran toiminnan tarkoitusta, lisäämään yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttäkin keräämällä varoja kerhotoimintoihin.

Alkuvaiheessa keräysvaroin kustannettiin lähes 1000 kirjaa Jokipuiston koulun silloin uuteen kirjastoon. Koululaiset, jotka pääsivät nauttimaan kirjoista, olivat myös innolla mukana keräämässä pulloja pulloralleissa.
Sittemmin pullorallilla on kustannettu pääosin Jokipuistoseuran harrastustoimintaa ja erityisesti Jokipuiston koulun liikuntasalivuokria (mm. sähly, kuntojumppa ja lasten oma liikuntatunti sunnuntaisin). Alkuvaiheessa nämä pullorallilla saadut varat riittivätkin hyvin salivuokrien maksamiseen. Sittemmin tuotot ovat pienentyneet, jolloin vastaavasti tarve harrastajien omaan kompensaatioon on lisääntynyt.

Pullorallitoimintaa Jokipuistoseura järjestää jatkossakin, niin kauan kuin kerääjiä ja kerättävää on riittävästi. Voit tukea tätä Jokipuistoseuran varainhankintaa harrastustoimintaa varten jättämällä pantilliset pullot ja tölkit pussissa ulko-ovien viereen ja/tai osallistumalla itse talkoisiin joka kuukauden ensimmäinen lauantaiaamu. Asiasta muistutetaan fb-ryhmässämme ja nettisivuillamme.

Kerääjät kokoontuvat Vanhalle hallintorakennukselle 9.55 ja hajautuvat siitä eri tahoille. Helppo tapa tutustua alueeseen ja ihmisiin varttitunnin aamuliikunnalla.

Pantilliset pullot keräämme Granborgin, Ekborgin, Pisaborgin, Lönnborgin ja Eriksborgin asukkaiden kotiovilta.Jätä pullot rappukäytävään kotiovellesi ennen klo 10.00.

Tervetuloa mukaan talkoisiin!
Lisätietoja: jusuppi@elisanet.fi

Jokipuistoseura ry

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*