Jykevää rakentamista vuosikymmenten takaa

Jykevää rakentamista vuosikymmenten takaa

Helsingin kaupunki rakennutti 1910-luvulla Nikkilän sairaala-alueen, joka sijoittui alunperin 63 hehtaarin laajuiselle, metsäiselle alueelle. Talot ovat tyylisuunnaltaan myöhäisjugendia. Ne on rakennettu tiilestä ja niiden pinta on rapattu. Talot ovat auma-, satula- ja mansardikattoisia ja niiden perustukset ovat graniittia.

Seuraavina vuosikymmeninä rakennettiin reuna-alueille uutta. Arkkitehtuuri vaihtui ensin klassistiseksi ja sitten funktionalistiseksi, mutta ilme säilyi. Taitava kaavallinen sommittelu ja linjakas puistosuunnitelma samana pysytettyjen materiaalien ja värien kanssa takasivat yhtenäisyyden.

Sairaalasta asuinalueeksi 2000-luvun alussa

Sairaalan lopetettua toimintansa vuonna 1999 ryhdyttiin alueesta kaavoittamaan asuinaluetta. Ensimmäiset kohteet valmistuivat vuonna 2002. Nikkilän vanhasta sairaala-alueesta on muodostunut peruskorjaamisen myötä oma pieni kylä.

Nikkilän vanha sairaala-alue eli Itäinen Jokipuisto Sipoossa on ainutlaatuinen ja kiinnostava paikka asua. Kaunis rakennuskanta, arvokas puistomiljöö, kiehtova historia vain reilun puolen tunnin päässä Helsingistä – myös julkisella liikenteellä.

Alueen sijainti

Itäinen Jokipuisto sijaitsee aivan Nikkilän keskustan tuntumassa. Matkaa Helsingin keskustaan kertyy noin 35 kilometriä. Omalla autolla matka kestää noin puolituntia. Linja-autoja kulkee sekä Lahdentien että Itäkeskuksen kautta ja mikä parasta bussiin pääset aivan entisen sairaalan pääportilta.