Jo viidettä vuotta puikot suihkivat Virkborgissa 2020

Jo viidettä vuotta puikot suihkivat Virkborgissa 2020

Tänä vuonna Virkborgin hyväntekeväisyyskohteena olivat sipoolaiset päiväkodit, joista liki tusinalle Virkborgissa kudottiin yli 200 paria iloisen kirjavia varavillasukkia, laitettiin lahjapaketteihin ja luovutettiin pitkin kevättä ja syksyä kullekin päiväkodille sopivana päivänä.

Ensimmäiset päiväkotivierailut tapahtuivat jo ennen koronapandemiaa. Silloin Virkborgin tädit otettiin vastaan sisätiloissa. Lapset koottiin yhteen tervehtimään tätejä ja katsastamaan tuliaiset ja kuulemaan sukkiin liittyvää viestiä:

 

 

 

 

 

 

 

Näihin lyhyisiinkin  mutta iloisen enrgisiin tapaamisiin liittyi myös lasten omia ohjelmia ja usein lasten tekemiä kiitoskorttejakin.

Kevään mittaan, koronarajoitusten myötä vierailut ja sukkapakettien lahjoitus toteutettiin päiväkotien pihamaalla. Sään haltija oli harvinaisen suosiollinen tälle Virkborgin projektille; auringon paisteisia päiviä riitti eikä kertaakaan osunut sadetta sovitulle vierailuaamulle.

Päiväkodeissa sai ihastella lasten kykyä hiljentyä ja keskittyä kuuntelemaan. Hyvältä näyttää päiväkotitoiminta!

 

Kesällä Sipoon seurakunnista tuli Virgborgiin tieto, että aiemmin kastelahjoiksi kudotut ja lahjoitetut junasukat olivat käyneet vähiin. Tokihan Virborgissa kudottiin pian kymmenittäin lisää uusia suloisia vauvasukkia.

 

Vuoden 2020 pääprojekti huipentui Pikkusydämen pihamaalla

Rosita Gustafsson-Nyman luovutti Virkborg-varavillasukat Pikkusydämen päiväkodille.

Paikalle oli saapunut myös Sipoon varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja kiittämään vuoden villasukkalahjoituksista

sekä Sipoon Sanomien toimittaja Jouni Lampinen jutun tekoon.

Tilaisuuden päätteeksi Pikkkusydämen Nalle-ryhmän esittämä laulu-leikkiesitys oli suloinen ja valloittava.

 

Pika-pikaa Virkborgissa kudottiin erään hoitokodin pyynnöstä myös vielä syksyllä superlämpimiä, helposti puettavia kintaita pyörätuolissa ulkoilutettaville vanhuksille.

 

Tämä kaikki on onnistunut, koska Virkborgissa on ahkeria ja huiman nopeitakin kutojia. Mutta kun nopeudesta ei tehdä numeroa niin toteutuu myös se kaikkein tärkein, yhteiset projektit ovat hauskoja kaikille. 

Ja kaikki tämä myös på svenska, koska Virkborg toimii täysin kaksikielisenä ja kahdesti kuukaudessa järjestetyissä tapaamisissa äänekäs puheensorina soljuu yhtäaikaa ja erikseen suomeksi ja ruotsiksi. Sipoossa ahkerat naiset osaavat tehdä sekä upeita käsitöitä että iloisen asian kuntamme  kaksikielisyydestä. 

 

Vetovastuuta Virkborgista hoitaa Rosita Gustafsson-Nyman.

Lisätietoja saa häneltä:  gustafsson-nyman@kolumbus.fi, puh 040 5030108