JOKIPUISTON snickarborgissa veistellään

JOKIPUISTON snickarborgissa veistellään

Snickarborgissa tehtyä, osa 3: Kenkäteline laudanpätkästä

img_4949netti

Tarvitsetko juuri oikean kokoisen kenkätelineen, eikä kaupasta tahdo löytyä? Jokipuiston nikkarikerhossa, Snickarborgissa voit tehdä sellaisen itse. Itsetehty kenkäteline on halpa ja voit valita vapaasti millainen telineestä tulee. Käytännössä vain mielikuvitus on rajana. Oheinen kenkäteline on tehty yhdestä muutaman euron laudanpätkästä.

Ensin haluttu lauta höylätään koneella molemmin puolin. Tämän jälkeen pysty- ja poikkipuut leikataan oikeaan kokoon sirkkelillä ja lasketaan paljonko rimoitukseen tarvitaan rimoja. Rimat on leikattu niin ikään sirkkelillä oikean levyisiksi listoiksi, jotka on katkottu vannesahalla sopivaan pituuteen. Poikki- ja pystypuut kiinnitetään yhteen liimalla ja ruuveilla, minkä jälkeen ”kehikko” on maalattu valkoiseksi. Rimoituksen yksittäiset rimat on hiottu kevyesti ja käsitelty akaasian sävyisellä Top Oililla. Maalin ja Top Oilin kuivuttua, rimat liimataan kehikkoon kiinni käyttäen vapaita rimoja mitta-apuna.
Jos piirrät osat etukäteen ja suunnittelet työn paperille, tekee koko telineen osineen yhdessä illassa. Maalien kuivumiseen on hyvä antaa ainakin 24 tuntia.