JOKIPUISTON snickarborgissa veistellään

JOKIPUISTON snickarborgissa veistellään

Snickarborgissa tehtyä, osa 2: Itsetehdyllä rusetilla mukaan Movemberiin

img_3782netti

Movemberiin saat vauhtia teeman mukaisella rusetilla. Puisen rusetin tekee helposti vaikka itse. Jos viiksirusetti tuntuu liian huomiota herättävältä, perinteisemmän mallin tekee vieläpä helpommin.
Puista rusettia varten tarvitset puuta, kangasta haluamallasi kuosilla, elastista remmiä ja hakaset kiinnitystä varten. Itse rusetti on helponta hahmotella ensin paperille, josta siluetin voi leikata ja jäljentää sopivalle puulle. Tämän jälkeen puu sahataan sopivaan muotoon ja hiotaan. Valmis puuosa voidaan vielä käsitellä maalaamalla tai esimerkiksi erilaisilla puuöljyllä.

Valmis puuosa kiinnitetään ”solmuun” kontaktiliimalla. Liimaa ensin toinen pää sopivan kokoisesta kangaspalasta rusetin takaosaan kiinni. Tämän jälkeen pyöräytä kangas pari kertaa keskiosan ympärille siten, että elastinen remmi jää kankaan alle ”lukkoon”. Päätä ”solmu” jälleen kontaktiliimalla ja anna kuivuva pyykkipoikaa puristimena käyttäen.
Kaularemmiin kannattaa etukäteen ommella hakaset oikeaan kohtaan kiinni ja kiinnitysvaiheessa kaularemmin voi ankkuroida solmuun kontaktiliimalla.

img_4947netti

Puinen rusetti on varsin helppo tehdä. Yhden rusetin tekee yhdessä illassa, hieman puun mahdollisesta käsittelystä riippuen.