Jokipuistoseura

Jokipuistoseura on Itäisen Jokipuiston vireä asukasyhdistys ja aktiivinen vaikuttaja. Jokipuistoseura ylläpitää tätä omaa nettisivustoaan, 04110.fi. Nettisivun nimi tulee aikaisemmasta alueen postinumerosta 04110 Nikkilän Sairaala, joka poistettiin käytöstä pian sen jälkeen, kun alueelle muuttivat ensimmäiset uudisasukkaat 1.11.2002. Nettisivuston tarkoitus on toimia informaatiokanavana sekä alueen asukkaille että alueesta muuten kiinnostuneille.

Nettisivun lisäksi Itäisen Jokipuiston asukkailla on oma suljettu Facebook-ryhmänsä, jossa alueen asukkaat jakavat tietoa ja ovat muutenkin yhteydessä keskenään. Facebook on ottanut vahvasti oman roolinsa alueen sisäisten asioiden välitys ja informaatiokanavana.

Jokipuistoseuran historiaa

Jokipuistoseura perustettiin alunperin Pro Nikkilän Maisema ry:nä keväällä 2003. Tällöin alueen asukkailla oli tarve päästä vaikuttamaan alueen maankäyttösuunnitteluun ja siinä yhdistys pitkälle onnistuikin tavoitteissaan. Lisäksi yhdistys ja sen tavoitteet auttoivat hyvin nopeasti ja tehokkaasti kokoamaan alueen asukkaat yhteen. Tämä oli vahva alku alueen voimakkaalle yhteisöllisyydellejoka on jatkunut aina näihin päiviin saakka.

Joulukuussa 2005 päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi Jokipuisto-seura ry – Sällskapet Åparken rf:ksi. Samalla muokattiin yhdistyksen sääntöjä paremmin asukasyhdistykselle sopiviksi. Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi muutokset joulukuussa 2006.

Viikottaista toimintaa ja erilaisia tapahtumia

Yhteiset tapahtumat, jotka aikoinaan käynnistyivät spontaanisti ensimmäisten asukkaitten ilonpitopuuhista, tulivat samalla luontevaksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Alkuun tapahtumat olivat kerran vuodessa- tilaisuuksia. Siinä vaiheessa, kun Jokipuiston koulun liikuntasali valmistui ja yhdistys sai Vanhan hallintorakennuksen kerhotilakseen, Jokipuistoseuran toiminta on muuttunut pääasiallisesti viikottaiseksi ja päivittäiseksi toiminnaksi kaikkine erilaisine kerhoineen, joita kutsutaan borgeiksi.

Isojen tilaisuuksien määrä on supistunut vastaavasti muutamaan. Niistä merkittävimpiä ovat tietenkin alueen asukkaiden omat kesäjuhlat, Terapiapäivät, joita vietetään koulujen alkamispäivän jälkeisenä viikonloppuna elokuussa. Muita isompia tapahtumia ovat ympäristötalkoot toukokuun alussa ja joulunajan eri tapahtumat. Näitä ovat olleet esimerkiksi tiernapoikaesitys ja Kauneimmat Joululaulut tapahtuma, jota on toteutettu yhdessä seurakunnan kanssa.

Jokipuistoseuran nykytoiminta on monipuolista ja joustavaa. Uusia ideoita otetaan mieluusti vastaan ja seuran puitteissa on mahdollisuus toteuttaa monenlaisia hankkeita asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

_________________________________________________________________________

Jokipuistoseuran toimintakertomus 2020

Jokipuistoseura 2020 – Yhteiseksi hyväksi!

”Useimpia asioita, joita ihmiset voivat tehdä yksin, he voivat tehdä myös yhdessä.” – Juha Räikkä

Vuoden 2020 toiminta oli koronan vuoksi Jokipuistoseurallekin poikkeuksellinen.

Jotakin sentään kyettiin tekemään koronasta huolimatta. Liikuntaharrastukset eli bollborg toimivat maaliskuun lopulle asti. Jokipuiston koulun liikuntasalin remontin takia, sählyä pelattiin Lukkarin ja Kirkonkylän kouluissa ja vähän aikaa Leppätien koulun liikuntasalissa. Bokborg ja Virkborg toimivat lähes normaalisti. Pulloralli pidettiin alkuvuonna normaalisti, mutta siihen tuli runsaan puolen vuoden tauko. Marraskuussa aloitettiin uudelleen. Maaliskuun alussa ehdittiin räntäisessä kelissä järjestämään eräänlaiset kesäkisailut talvisissa olosuhteissa koko perheen ulkoilupäivän merkeissä. Ympäristösiivouspäivä pystyttiin pitämään lähes normaalisti. Mutta sitten taas Terapiapäivät jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan. Koronatilanteen hetkeksi salliessa pystyttiin lokakuussa järjestämään Martin Anderssonin pitämä luentotilaisuus hänen uudesta kirjastaan. Itäisen Jokipuiston joulurauhaa ei tällä kertaa julistettu. Kaikki oli koronasta johtuen hiljaista. Joulukalenteri sitä vastoin onnistui erinomaisesti. Perinteinen kynttiläkulkue sairaalan entiselle hautausmaalle järjestettiin tällä kertaa itsenäisenä toimintana. Sairaalan hautausmaan muurille vietiin runsaasti kynttilöitä, lähes normaalimäärän.

Lisäksi koronan iskettyä Jokipuistoseura tarjosi aktiivisesti apua sitä tarvitseville. Tällä varauduttiin auttamaan     karanteenissa olleita ja autettiin mm. hoitamalla heidän kauppa- ja vastaavat asiat.

Seuran tärkeät viestintäkanavat ovat omat kotisivut www.04110.fi sekä oma Itäisen Jokipuiston facebook-ryhmä. Lisäksi tiedotteita jaettiin luukkuihin ja ilmoitustauluille. Facebook ryhmän toiminta on ollut aktiivista. Nettisivut taas palvelevat laajempia tarpeita Itäisen Jokipuiston aluetta ja sen toimintaa esittelevänä sivustona, näyteikkunaksi alueestamme ja siten palvelemaan alueemme asukkaita ja alueestamme kiinnostuneita.

Seuralla oli 77 maksanutta jäsentä vuonna 2020. Vain aikuiset maksavat jäsenmaksun. Seuran hallitukseen valittiin 16.12.2019 pidetyssä syyskokouksessa Juhani Rantala pj, Jouko Pakanen vpj, Virpi Kunnala siht., Tuula Kalima (viestintä), Sauli Saumala, Anna Chalisova ja Tea Westerlund. Hallitus ei muuttunut 2020, koska syyskokous pidetään vasta 2021 puolella. Hallitus kokoontui yhteensä 3 kertaa. Varsinaisten hallituksen kokousten lisäksi pidettiin myös whatsup-kokouksia muutamia kertoja myös suunnittelemaan tulevaa. Kirjanpidosta vastasi Kalle Antila ja toiminnantarkastuksesta Kimmo Hannonen, varalla Vaula Siiskonen.

Jokipuistoseuran hallitus kiittää kaikkia jäseniä ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla uudet ja vanhat asukkaat mukaan monipuoliseen toimintaamme.

                                                               Tapahtumakalenteri 2020

              Koko perheen ulkoilupäivä 1.3.

Kisailua keskellä talvea kesäisillä teemoilla kuten petankilla, mölkyllä, frisbeellä ja palloilla. Nälkään paistettua makkaraa ja lämmintä mehua ja pullaa. Kelit eivät suosineet, mutta siitä huolimatta porukkaa oli lähes kolmekymmentä paikalla. Kyseisenä päivänä oli talven ainoa ’lumisade’.

  Ympäristötalkoopäivä 29.4. 

”Laitetaan yhdessä paikat siistiksi Itäisessä Jokipuistossa – osallistu talkoisiin ja tee ekoteko!” Talkoisiin osallistui jälleen runsaasti alueemme asukkaita. Jokipuisto-seuran yhtenä tehtävänä on pitää huolta kulttuurihistoriallisesta asuinalueestamme.  Yksi tätä tavoitetta tukeva toimintatapa on ympäristömme siivoaminen talkoilla keväisin. Kiitos jälleen kaikille osallistujille!

Talkoolaisille oli tällä kertaa tarjolla Vanhan Hallintorakennuksen luona koronaeväät: Talkoojuomia ja energiapatukoita.

Luentotilaisuus Artborgissa 10.10: NikkilänSairaalan pimeä historia 

Suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi Martin Andersson kertoi uudesta kirjastaan liittyen entisen sairaalan historiaan. Hänellä oli myös kirjoja myytävänä.

Luento oli ilmainen ja paikalle otettiin ensimmäiset 30 ihmistä, jotta pystyttiin pitämään riittävät turvavälit.

Joulukalenteri Jokipuiston ikkunoissa. 

Alun perin FB-ryhmässämme syntynyt idea joulukalenterin rakentamiseen ikkunoihin toistettiin jo viidentenä peräkkäisenä vuonna ja onnistuneesti. Väki lähti liikkeelle ja asukkaat saivat etsiä ja ihastella toinen toistaan mielenkiintoisempia joulukalenteriluukkuja. 

Borgit

Kirjallisuuspiiri Bokborg -kirjojen ystävien kerho, mielen hyvinvointia lisäämään.

Bokborgissa, alueemme perinteikkäässä kirjallisuuspiirissä, kokoonnuttiin vuonna 2020 arvioimaan valittu kirja ja keskustelemaan sen tyylistä, sisällöstä ja omasta lukukokemuksesta. Koronavuonna useat Bokborg-tapaamiset järjestettiin etäyhteyksillä Teamsin kautta ja saatiin nautiskella lukemisen lisäksi hyvistä keskusteluista. 

Vuonna 2020 lukemiamme kirjoja:

Tara Westover, Opintiellä                                     Celeste Ng, Olisi jotain kerrottavaa

Monica Fagerholm, Kuka tappoi bambin           Albert Camus, Rutto

Linda Olsson, Kun mustarastas laulaa               Kazuo Ishiguro, Surullinen prinssi                

Daniel Keyes, Kukkia Algernonille                      Alex Schiman, Polta nämä kirjeet

Mika Waltari, Suuri illisioni                                 Ian McEwan, Kaltaiseni koneet                

Sayaka Muraka, Lähikaupan nainen                   Lucia Berlin, Siivoojan käsikirja

Rakel Lignell, Älä sano, että rakastat                 Mia Kankimäki, Naiset, joita ajattelen öisin       

Ryhmässämme ammennetaan isolla kauhalla proosakirjallisuutta. Klassista ja uutta, kotimaista ja maailmalta, kurkkauksia vieraisiin kulttuureihin ja onpa mukaan mahtunut esseemuotoakin. Monipuolisen valikoiman myötä on tullut tutustuneeksi kirjoihin, jotka ehkä muuten olisivat jääneet lukematta.

Bokborg-illat ovat aina oivaltavia, innostavia. Parasta niissä on osallistujien lukukokemukset, jotka ovat sekä kiinnostavia että myös varsin erilaisia. Keskusteluista muodostuu energisiä ja antoisia, kun kaikilla on vapaus omaan  mielipiteeseen. Oleellista ja rikastuttavaa on nähdä kirja katsottuna ja ymmärrettynä eri näkökulmista.

Jos olet kiinnostunut kirjallisuudesta ja haluat liittyä seuraamme, tervetuloa!

Lisätietoja: tuula.kalima(at)kolumbus.fi

                                          

Bollborg kahdesti viikossa 

Bollborg on Jokipuistoseuran liikuntakerho, jonka toiminta keskittyy pääsääntöisesti pallopeleihin. Kerho on sekaporukka, eli avoinna niin miehille kuin naisille, nuorista aikuisiin. Aina pelaillaan niin, että jokaisella on kivaa! Kesällä pelataan jalkapalloa alueen nurmikentällä ja talvella sählyä kaksi kertaa viikossa Jokipuiston koululla, sekä jäiden salliessa pipolätkää Jokipuiston koulun jäällä.

Lisätiedot: paavo(at)advanceb2b.fi

Talkootoimintaa: Pulloralli

Joka kuukauden ensimmäisen lauantain (ainakin melkein) pulloralleissa kerättiin Itäisen Jokipuiston taloyhtiöiden tyhjät pantilliset pullot ja tölkit. Vuoden 2020 tuotto oli noin 300 euroa, mikä käytettiin Jokipuisto-seuran erilaisen kerhotoiminnan tukemiseen. Tällä kertaa ehdittiin pulloja keräämään vain muutaman kuukauden.                                                                          

Lisätiedot: juhani.rantala(at)sipoo.fi

Virkborg käsityökerho – ilahduttaa ja tekee käsitöitä hyväntekeväisyyteen 

Vuonna 2020 oltiin yhteydessä kaikkiin Sipoossa toimiviin päiväkoteihin ja neulottiin lapsille yhteensä 205 paria varavillasukkia. Parasta kiitosta olivat lasten hymyt, laulut ja itsetehdyt kortit, jotka saimme sukkia viedessämme. Loppuvuodesta tehtiin vielä Sipoon suomalaiselle seurakunnalle 54 paria junasukkia sekä lapasia ja säärystimiä senioreille palvelutalo Lindaan, Söderkullassa. 

Ota yhteyttä, jos haluat lahjoittaa meille lankoja ja/tai liittyä iloiseen seuraamme rosita.gustafsson-nyman@roscon.fi

 

Jokipuistoseura

Jokipuistoseura / Sällskapet Åparken on Itäisen Jokipuiston vireä asukasyhdistys ja aktiivinen vaikuttaja. Seura juontaa juurensa Pro Nikkilän Maisema ry:stä, joka perustettiin keväällä 2003 alueen maankäytön suunnitteluun vaikuttamiseksi. Joulukuussa 2005 päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi ja muokata sääntöjä. Yhteiset tapahtumat, jotka aikoinaan käynnistyivät spontaanisti ensimmäisten asukkaitten ilonpitopuuhista, tulivat samalla luontevaksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Uudistus astui voimaan joulukuussa 2006, kun Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi muutokset.

Jokipuistoseuran nykytoiminta on monipuolista ja joustavaa: uusia ideoita otetaan mieluusti vastaan ja seuran puitteissa on mahdollisuus toteuttaa monenlaisia hankkeita asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

Virallinen rekisteriote:

Jokipuisto-seura ry, Sällskapet Åparken rf

Rek.no: 186.964

Kotipaikka: Sipoo

Postiosoite

c/o Juhani Rantala

Jokipuistonkaari 4 A 11

04130 Sipoo

Seuraa ajankohtaisia tiedotteita ja keskustelua: www.04110.fi

Jäsenmaksu 20€ aikuiset/vuosi 

Aktia FI16 4055 7020 0878 55, viitenumero 1203

 

_____________________________________________________

 

 

Jokipuistoseuran toimintakertomus 2019

Jokipuistoseura 2019 – Yhteiseksi hyväksi!

”Useimpia asioita, joita ihmiset voivat tehdä yksin, he voivat tehdä myös yhdessä.” – Juha Räikkä

Toimintavuonna 2019 Jokipuistoseura keskittyi jo perinteiseksi muodostuneeseen toimintaan. 

Liikuntaharrastukset pyörivät useana päivänä viikossa Jokipuiston koulun liikuntasalissa, kesäkautena ulkona. Terapiapäiviä vietettiin tutussa Paul Olsonin puistossa. Tutustuimme ekskursiolla paikalliseen palvelutoimintaan Inexin Logistiikkakeskuksessa Bastukärrissä. Jokipuiston joulu tarjosi tällä kertaa mm. Kauneimmat Joululaulut, Valokisan, Joulubasaarin ja Itäisen Jokipuiston joulurauhan julistuksen, jonka jälkeen oli kynttiläkulkue sairaalan entiselle hautausmaalle. 

Seuran tärkeät viestintäkanavat ovat omat kotisivut www.04110.fi sekä oma Itäisen Jokipuiston facebook-ryhmä. Lisäksi tiedotteita jaettiin luukkuihin ja ilmoitustauluille. Facebook ryhmän toiminta on ollut aktiivista. Nettisivut taas palvelevat laajempia tarpeita Itäisen Jokipuiston aluetta ja sen toimintaa esittelevänä sivustona, näyteikkunaksi alueestamme ja siten palvelemaan alueemme asukkaita ja alueestamme kiinnostuneita. 

Seuralla oli 96 maksanutta jäsentä vuonna 2019. Vain aikuiset maksavat jäsenmaksun. Seuran hallitukseen valittiin 16.12.2019 pidetyssä syyskokouksessa Juhani Rantala pj, Jouko Pakanen vpj, Virpi Kunnala siht., Tuula Kalima (viestintä), Sauli Saumala, Anna Chalisova ja Tea Westerlund. Hallitus kokoontui yhteensä 5 kertaa. Varsinaisten hallituksen kokousten lisäksi kokoonnuttiin muutamia kertoja myös suunnittelemaan tulevaa. Kirjanpidosta vastasi Kalle Antila ja toiminnantarkastuksesta Kimmo Hannonen, varalla Vaula Siiskonen.

Jokipuistoseuran hallitus kiittää kaikkia jäseniä ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla uudet ja vanhat asukkaat mukaan monipuoliseen toimintaamme.

*****************

Tapahtumakalenteri 2019

                                                

Ympäristötalkoopäivä lauantaina 4.5. 

”Laitetaan yhdessä paikat siistiksi Itäisessä Jokipuistossa – osallistu talkoisiin ja tee ekoteko!” Talkoisiin osallistui jälleen runsaasti alueemme asukkaita. Jokipuisto-seuran yhtenä tehtävänä on pitää huolta kulttuurihistoriallisesta asuinalueestamme.  Yksi tätä tavoitetta tukeva toimintatapa on ympäristömme siivoaminen talkoilla keväisin. Kiitos jälleen kaikille osallistujille!

Ympäristösiivous yhdistettiin myös kunnan laajempaan kevätsiivouskampanjaan.

Talkoolaisille oli tarjolla Vanhan Hallintorakennuksen luona maissia ja makkaraa sekä talkoojuomia.

                                             

Terapiapäivät 16-18.8.

Teltat, pöydät ja penkit paikoillaan, vaikuttaa selvästi Terapiapäiviltä. Perjantaina kasattiin juhlapaikka. Lauantaina oli heti aamusta poniajelua perheen pienimmille. Puolen päivän jälkeen Artborgissa oli vuorossa konsertti, joka koostui Jokipuiston omista muusikoista ja laulajista. Ainolla ja Almalla sekä muutamalla muullakin oli oma pop-up kahvila. Lisäksi oli kirppistä ja muuta tarjontaa. Iltapäivällä aloitettiin picnic teltan suojassa. Ihmiset nauttivat omista eväistään ja yhdessäolosta mukavassa elokuisessa iltasäässä.

                                                                           

Inex Logistiikkakeskuksen ekskursio ke 23.10.

Parikymmentä jokipuistolaista kävi tutustumassa Suomen suurimpaan logistiikkakeskukseen ja sen automatisoituihin toimintoihin robotteineen ym. Kaikkea ei kuitenkaan siinä vajaassa neljässä tunnissa ehtinyt kokea, mutta todettiin, että seuraavalla kerralla sitten lisää.

Lautapeli-ilta Artborgissa la 16.11.

Kymmenkunta jokipuistolaista kokoontui Artborgiin pelailemaan eri lautapelejä ja myös black jackia. Oikeilla rahoilla ei kuitenkaan pelattu. Mutta parhaimmillaan illassa oli kuitenkin hieman Las Vegasin tunnelmaa.

Joulukalenteri Jokipuiston ikkunoissa 

Alun perin FB-ryhmässämme idea joulukalenterin rakentamiseen ikkunoihin toistettiin jo neljäntenä peräkkäisenä vuonna. Väki lähti liikkeelle ja asukkaat saivat etsiä ja ihastella toinen toistaan mielenkiintoisempia joulukalenteriluukkuja. 

Joulubasaari

Kirpiksille tuntuu olevan aina tarvetta. Tällä kertaa sellainen pidettiin puutarhurin mökissä parina viikonloppuna joulukuussa. Myytävänä oli kaikkea käsitöistä ja taiteesta niihin tavallisiin tavaroihin.

Kauneimmat Joululaulut Artborgissa 21.12.

Vuorossa oli alueemme musiikin harrastajien yhdessä Sipoon seurakunnan kanssa toteuttama Kauneimmat Joululaulut, jossa kaikki pääsivät taas laulamaan suosittuja ja perinteisiä joululauluja.

Joulurauhan julistus ja perinteinen kynttiläkulkue sairaalan hautausmaalle 22.12. Julistettiin Itäiseen Jokipuistoon oma Joulurauha. Joulurauhan julistuksesta siirryttiin jälleen kerran Vaula Siiskosen johdolla tunnelmallinen tervehdyskäynti Nikkilän sairaalan vanhalle hautuumaalle kunnioittamaan siellä lepäävien muistoa. Perillä vietettiin hiljainen hetki ja laulettiin ”Maa on niin kaunis”.

Borgit

Kirjallisuuspiiri Bokborg -kirjojen ystävien kerho, mielen hyvinvointia lisäämään.

Bokborgissa, alueemme perinteikkäässä kirjallisuuspiirissä, kokoonnuttiin kuukauden parin välein arvioimaan valittu kirja ja keskustelemaan sen tyylistä, sisällöstä ja omasta lukukokemuksesta. Bokborg-illat ovat aina kiinnostavia, oivaltavia, innostavia. Kirjavalintoihin on kaikilla piiriläisillä mahdollisuus vaikuttaa.

Tässä esimerkkejä tämän vuoden kirjoistamme: 

Stefan Ahnhem: Pimeään jäänyt, Olli Jalonen: Taivaanpallo

Domenica Starnone: Solmut, Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja, osa 1, Aleksijevitš Svetlana: Sodalla ei ole naisen kasvoja, Jennifer Clement: Rakkaudesta aseisiin,

Eeva Turunen: Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa

Tervetuloa mukaan. Lisätiedot:tuula.kalima(at)kolumbus.fi

                                         

Bollborg kahdesti viikossa 

Bollborg on Jokipuistoseuran liikuntakerho, jonka toiminta keskittyy pääsääntöisesti pallopeleihin. Kerho on sekaporukka, eli avoinna niin miehille kuin naisille, nuorista aikuisiin. Aina pelaillaan niin, että jokaisella on kivaa! Kesällä pelataan jalkapalloa alueen nurmikentällä ja talvella sählyä kaksi kertaa viikossa Jokipuiston koululla, sekä jäiden salliessa pipolätkää Jokipuiston koulun jäällä.

Lisätiedot: paavo(at)advanceb2b.fi

Lilleborg sunnuntaisin

Sunnuntaisin klo 11 perheen pienimmät kokoontuvat naperojumppaan liikkumaan ja ilakoimaan Jokipuiston koulun liikuntasaliin (alle kouluikäiset + vanhemmat). Lilleborg on hyvä paikka energian purkamiseen varsinkin huonolla säällä. Saliin on rakenneltu temppuratoja, hypitty trampoliinilla, kiipeilty köysissä ja tapailtu sählypeliä.

Lisätiedot: reetta.myyra(at)hotmail.com

Svettborg sunnuntaisin

Jokipuistolaiset ja muutama rohkea lähiseudun asukas liikuttivat jäseniään sunnuntai-iltaisin kello 17.00 alkaen Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Ohjaajan ja musiikin tahdittamana nostettiin sykettä, lihaksiston kuntoa ja hyvää mieltä. Kuntojumppaan mahtuu uusia jumppaajia. Jumppapiirissä oli yli kaksikymmentä jumpparia.

Talkootoimintaa: Pulloralli

Joka kuukauden ensimmäisen lauantain (ainakin melkein) pulloralleissa kerättiin Itäisen Jokipuiston taloyhtiöiden tyhjät pantilliset pullot ja tölkit. Vuoden 2019 tuotto oli runsas 450 euroa, mikä käytettiin Jokipuisto-seuran erilaisen kerhotoiminnan tukemiseen.                                                                          

Lisätiedot: juhani.rantala(at)sipoo.fi

Virkborg käsityökerho

Vauvasukkaprojekti jatkui koko kevään. Yli 300 paria suloisia junasukkia tuli tehdyksi Sipoon seurakunnille kastelahjoiksi. Kesäkuussa osallistuttiin kansainväliseen Knit In Public Day -teemapäivään. Iso Kylätien liikenneympyrän puput saivat elokuussa kukkakoristeet kahdeksi viikoksi. Tempaus sai positiivista huomiota mm. Facebookissa. Kesälllä sovittiin yhteistyöstä Kårkullan Nikkilässä sijaitsevan tuetun asumisen yksikön kanssa. Jokaiselle asukkaalle tehtiin oman joululahja. Lahjojen jakotilaisuus oli mieleenpainuva kokemus ja jouluiloa aidoimmillaan.

Virkborg jatkaa käsitöiden tekemistä hyväntekeväisyyteen Sipoossa. Viihdymme ja saamme paljon aikaan även på svenska. Olet tervetullut mukaan, voit myös osallistua esim. lahjoittamalla meille lankoja. 

Lisätietoja: gustafsson-nyman(at)kolumbus.fi

Jokipuistoseura

Jokipuistoseura / Sällskapet Åparken on Itäisen Jokipuiston vireä asukasyhdistys ja aktiivinen vaikuttaja. Seura juontaa juurensa Pro Nikkilän Maisema ry:stä, joka perustettiin keväällä 2003 alueen maankäyttösuunnitteluun vaikuttamiseksi. Joulukuussa 2005 päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi ja muokata sääntöjä. Yhteiset tapahtumat, jotka aikoinaan käynnistyivät spontaanisti ensimmäisten asukkaitten ilonpitopuuhista, tulivat samalla luontevaksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Uudistus astui voimaan joulukuussa 2006, kun Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi muutokset.

Jokipuistoseuran nykytoiminta on monipuolista ja joustavaa: uusia ideoita otetaan mieluusti vastaan ja seuran puitteissa on mahdollisuus toteuttaa monenlaisia hankkeita asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

Virallinen rekisteriote:

Jokipuisto-seura ry, Sällskapet Åparken rf

Rek.no: 186.964

Kotipaikka: Sipoo

Postiosoite

c/o Juhani Rantala

Jokipuistonkaari 4 A 11

04130 Sipoo

 

 


Jokipuistoseuran toimintakertomus 2018

”Useimpia asioita, joita ihmiset voivat tehdä yksin, he voivat tehdä myös yhdessä.” – Juha Räikkä

Jokipuistoseura 2018 – Yhteiseksi hyväksi!

Toimintavuonna 2018 Jokipuistoseura sopeutui oman toimintaympäristönsä muutoksiin. Toimintaa pitkäaikaisesti käytössä olleessa Vanhassa Hallintorakennuksessa ei enää voitu jatkaa omistuksen vaihdon jälkeen. Toiminta keskittyikin pääosin Jokipuiston koulun liikuntasaliin ja koulun teknisten töiden tilaan. Osa toimintaa tapahtui Paul Olsonin puistossa ja asukkaiden kotona.

Liikuntaharrastukset pyörivät lähes päivittäin, kesäkautena ulkona. Kolmena päivänä viikossa pelailtiin tai kuntoiltiin Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Koulun teknisessä tilassa kerran viikossa nikkaroitiin omiin tarpeisiin ja omaksi iloksi alkuvuonna. Toiminta piti kuitenkin keskeyttää nikkaritilojen peruskorjauksen vuoksi. Edelleen odotetaan tietoa, milloin nikkaritoimintaa voidaan jatkaa. Terapiapäiviä vietettiin vuoden tauon jälkeen taas tutussa Paul Olsonin puistossa. Nyt kokonaan ulkona. Jokipuiston joulu tarjosi tällä kertaa piparkakkukilpailun ja Itäisen Jokipuiston joulurauhan julistuksen, jonka jälkeen oli kynttiläkulkue sairaalan entiselle hautausmaalle.

Seuran tärkeät viestintäkanavat ovat omat kotisivut www.04110.fi sekä oma Itäisen Jokipuiston facebook-ryhmä. Varsinkin facebook ryhmän toiminta on ollut aktiivista. Nettisivut taas palvelevat laajempia tarpeita Itäisen Jokipuiston aluetta ja sen toimintaa esittelevänä sivustona. Kuvagalleriaa pyritään edelleen kehittämään paremmin palvelevaksi näyteikkunaksi alueestamme ja siten palvelemaan alueemme asukkaita ja alueestamme kiinnostuneita. Tässä kaikki apu on tervetullutta.

Seuralla oli 84 maksanutta jäsentä vuonna 2018. Vain aikuiset maksavat jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksaneiden määrä laski selvästi. Osittain syynä oli aktiviteettien määrän lasku Klubin poistuttua käytöstä. Seuran hallitukseen valittiin 30.5.2018 pidetyssä vuosikokouksessa Juhani Rantala pj, Jouko Pakanen vpj (aluekehittäjä), Virpi Kunnala siht., Tuula Kalima (viestintä), Tiina Pekkinen (viestintä), Sauli Saumala (aluekehittäjä, energia) ja Reetta Myyrä (klubiemäntä). Hallitus kokoontui yhteensä 4 kertaa. Varsinaisten hallituksen kokousten lisäksi kokoonnuttiin muutamia kertoja myös suunnittelemaan tulevaa. Kirjanpidosta vastasi Kalle Antila ja toiminnantarkastuksesta Kimmo Hannonen, varalla Vaula Siiskonen. Toukokuun vuosikokouksessa hyväksyttiin myös uudet yhtiön säännöt eli siirryttiin kahden vuosikokouksen malliin. Syyskokouksessa joulukuussa vanha hallitus hiukan vaihtui, kun Reetta Myyrä jäi pois ja uudeksi jäseneksi hallitukseen nimettiin Anna Chalisova uudelle kalenterivuodelle.

Jokipuistoseuran hallitus kiittää kaikkia jäseniä ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla uudet ja vanhat asukkaat mukaan monipuoliseen toimintaamme.

Jokipuistoseura järjesti ideakilpailun alueemme kehittämiseksi alkuvuonna. Ideoista nostettiin kaksi aihetta edistettäväksi. Ulkoliikuntapaikka ja alueemme historialle omistettu taideteos. Ulkoliikuntapaikkaa aloitettiinkin heti keväällä ajamaan eteenpäin, mutta projekti tyssäsi siihen, että kunta ei ajoissa pystynyt osoittamaan sopivaa maa-aluetta sille. Taustalla oli mm. se, että kunnan kehitysjohtaja ja pääpuutarhuri kummatkin siirtyivät kunnan ulkopuolelle töihin ja heidän tilalleen ei saatu koko vuonna seuraajaa. Ulos, keskeiselle alueelle sijoitettavalle taideteokselle katselmoitiin kunnan kulttuuriväen kanssa sopivaa paikkaa Jokipuistosta. Muuten päätettiin jäädä vielä odottamaan Kokkiborgin ja Vanhan hallintorakennuksen korjausten loppuunsaattamista.

Tapahtumakalenteri 2018

Talvitapahtuma sunnuntai 4.3.2018

_mg_0099face

Pidettiin leppoisa hiihtokisa perheen pienimmille. Kisailijoita oli kymmenkunta innokasta hiihtäjää aurinkoisessa talvisäässä. Henki oli hyvä ja mikäpä siinä oli nauttiessa hienosta kelistä. Tarjolla oli grillistä makkaraa ja lämmintä mehua pullan kera. Kaikille osallistujille jaettiin palkinto.

_mg_0153faceen

Ympäristötalkoopäivä lauantaina 5.5 2018

ymparistotalkoot2

”Laitetaan yhdessä paikat siistiksi Itäisessä Jokipuistossa – osallistu talkoisiin ja tee ekoteko!” Talkoisiin osallistui jälleen runsaasti alueemme asukkaita. Jokipuisto-seuran yhtenä tehtävänä on pitää huolta kulttuurihistoriallisesta asuinalueestamme.  Yksi tätä tavoitetta tukeva toimintatapa on ympäristömme siivoaminen talkoilla keväisin. Kiitos jälleen kaikille osallistujille! Ympäristösiivous yhdistettiin myös kunnan laajempaan kevätsiivouskampanjaan. Talkoolaisille oli tarjolla Vanhan Hallintorakennuksen luona maissia ja makkaraa sekä talkoojuomia.

Ammattien esittely koululla perjantaina 18.5.

Viisi jokipuistolaista eri alojen työntekijää kertoi Jokipuiston koululla omista ammateistaan ja osittain myös siitä, mitä opintoja ja opintoaineita siihen tarvittiin. Myös yrittämistä pyrittiin nostamaan koululaisten keskuudessa. Päätimme tehdä tästä tavan. Toivon mukaan tämä myös hieman motivoi koululaisia opiskelemaan ahkerammin.

 

Terapiapäivät 17-19.8.2018 

img_0014

Vuoden tauon jälkeen pidettiin taas Terapiapäivät. Nyt kaikki toiminta tapahtui ulkona ja pääasiassa vuokratuissa tilateltoissa. Aluksi Sara Rantala organisoi yhteisen tanssiesityksen Paul Olsonin puistossa. Sen jälkeen tutustuttiin Hullunkuriset perheet-korttien avustuksella naapureiden kesken. Kun näin päästiin vähän lämmittelemään yhdessäoloa, niin seuraavaksi olikin vuorossa vitsikilpailu. lapset olivat heti mukana, mutta aikuisväestö pidätteli tässä vaiheessa vielä. Ruokailun jälkeen oli vielä puujalkakävelyä ja muuta pientä kisailua nuorten keskuudessa. Muutoin ihmiset nauttivat omista eväistään ja yhdessäolosta mukavassa elokuisessa iltasäässä.

Joulukalenteri Jokipuiston ikkunoissa

Alun perin FB-ryhmässämme idea joulukalenterin rakentamiseen ikkunoihin toistettiin jo kolmantena peräkkäisenä vuonna. Väki lähti liikkeelle ja asukkaat saivat etsiä ja ihastella toinen toistaan mielenkiintoisempia joulukalenteriluukkuja.

 

Piparkakkukilpailu järjestettiin joulukuussa kolmatta kertaa

kukkulan-kuningatar-faceen

Piparkakkukilpailun voittaja julkistettiin 16.12. Joulurauhanjulistuksen yhteydessä. Voittajiksi tulivat Camilla ja Martin Tuisku sekä Frida ja Oliver Leppo, joille luovutettiin asiaankuuluvat diplomit sekä 50 euron lahjakortti Kahvila Kahteen Verandaan.

 

Joulurauhan julistus ja perinteinen kynttiläkulkue sairaalan hautausmaalle 16.12.2018

Piparkakkukilpailun voittajien palkitsemisen jälkeen julistettiin Itäiseen Jokipuistoon oma Joulurauha. Joulurauhan julistuksesta siirryttiin jälleen kerran Vaula Siiskosen johdolla tunnelmallinen tervehdyskäynti Nikkilän sairaalan vanhalle hautuumaalle kunnioittamaan siellä lepäävien muistoa. Perillä vietettiin hiljainen hetki ja laulettiin ”Maa on niin kaunis”.

 

Borgit

Kirjallisuuspiiri Bokborg -kirjojen ystävien kerho,hengen ja ruumiinkulttuurin hyvinvointia lisäämään

bokborg-nettikuva2017

Bokborgin toiminta jatkui, vaikka se menettikin kotoisen kokoontumistilansa Jokipuistoseuran klubitilan lainastossa, samalla kun seura joutui lähtemään Vanhalta Hallintorakennukselta. Nyt kokoonnuimme keskustelemaan kirjoista toistemme luona. Uutuutena tänä vuonna oli ”Kauden teema”. Ensimmäiseksi teemaksi valittiin muukalaisuus. Finlandiavoittajalla ’Akvarelleja Engelin kaupungista’ oli sopiva aloittaa. Sitten käännyimme kirjaston puoleen, jossa innostuttiin ideastamme ja Bokborgille koottiin pitkä lista teemaan sopivista teoksista. Ne edustivat eri aikakausia ja eri kulttuureja niin, että näkökulma oli toiveemme mukaisesti avara. Listalta valitsimme viisi kirjaa kevätkaudelle. Kesän jälkeen aktivoimme tiedottamista olemassaolostamme. Niinpä joukkomme kasvoi merkittävästi ja saimme mukaan upeita kirjallisuudesta ja lukemisesta kiinnostuneita alueemme asukkaita. Lisätiedot:tuula.kalima@kolumbus.fi

 

Bollborg kahdesti viikossa

Bollborg on Jokipuistoseuran liikuntakerho, jonka toiminta keskittyy pääsääntöisesti pallopeleihin. Kerho on sekaporukka, eli avoinna niin miehille kuin naisille, nuorista aikuisiin. Aina pelaillaan niin, että jokaisella on kivaa! Kesällä pelataan jalkapalloa alueen nurmikentällä ja talvella sählyä kaksi kertaa viikossa Jokipuiston koululla, sekä jäiden salliessa pipolätkää Jokipuiston koulun jäällä. Lisätiedot: Paavo Laaksonen, paavo@advanceb2b.fi

 

Grönaborg

gronaborgnettiin

Jokipuistoseuran hallinnoima kaunis puutarhapalsta-alue Grönaborg toimii Lönnborgin taloyhtiön mailla pitäen sisällään 24 viljelypalstaa. Palstat tarjoavat viljelijöille sielun ja ruumiin ravintoa rentouttavalla kasvimaamiljööllään ja maukkailla maan antimilla satokauden mukaan. Kasvimaan yhteiset työt hoidetaan yhteisöllisesti talkoilla keväisin ja syksyisin. Lisäksi palsta-alue tarjoaa kaikille jokipuistolaisille ja siellä liikkuville kaunista vihreää ihasteltavaa kesäisin. Lisätiedot ja palstajonoon ilmoittautumiset Lauri Paloposki, lauri.paloposki@riffi.fi

_mg_0616valmisnettikoko

Lilleborg sunnuntaisin

Sunnuntaisin klo 11 perheen pienimmät kokoontuvat naperojumppaan liikkumaan ja ilakoimaan Jokipuiston koulun liikuntasaliin (alle kouluikäiset + vanhemmat). Lilleborg on hyvä paikka energian purkamiseen varsinkin huonolla säällä. Saliin on rakenneltu temppuratoja, hypitty trampoliinilla, kiipeilty köysissä ja tapailtu sählypeliä. Lisätiedot: Reetta Myyrä, reetta.myyra@hotmail.com

Snickarborg eli puutyökerho 

img_4947netti

Tiistai-iltaisin kokoontunut Snickarborg tarjoaa puitteet pienille puhdetöille, joita kotioloissa ei välttämättä voi harrastaa. Jokipuiston koulun TN-luokassa ei lastu lattialla haittaa ja hiontapölyn poistoonkin löytyy konstit. Toiminta on omaehtoista ja jokainen nikkaristi valitsee itse työnsä ja asettaa tavoitteensa. Nikkarikerho on nyt tauolla odottaessaan teknisten tilojen peruskorjauksen valmistumista. Lisätiedot: Lauri Paloposki, lauri.paloposki@riffi.fi

 

Svettborg sunnuntaisin

Kevät- ja syyskaudella jokipuistolaiset ja muutama rohkea lähiseudun asukas liikuttivat jäseniään sunnuntai-iltaisin kello 17.00 alkaen Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Ohjaajan ja musiikin tahdittamana nostettiin sykettä, lihaksiston kuntoa ja hyvää mieltä. Kuntojumppaan mahtuu uusia jumppaajia. Jumppapiirissä oli yli kaksikymmentä jumpparia.       Lisätiedot: Emilia Ikäheimo, emilia@sanomuikku.com

 

Virkborg eli käsityökerho

_mg_0975valmisnetiin1

Parina aikaisempana vuonna tehtiin torkkupeittoja, villasukkia ja hartiahuiveja joululahjoiksi sipoolaisvanhuksille. Nyt olivat vuorossa ihan pikkuiset Sipoon vauvat, joille Virkborgissa alettiin neuloa junasukia. Hankkeeseen osallistuvat myös Sipoon suomalainen ja ruotsalainen seurakunta, joilta saimme junasukkiin langat.

Seurakunnat antavat sitten puolestaan ihanan pehmeät ja lämpöiset sukat vauvalle kastelahjaksi. Sukan tarinan löydät täältä: ttps://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee-itse/neulonta/tassa-ovat-alkuperaiset-junasukat-terttu-latvalan-72-sisko-sai-ne

Tämäkin Virkborg-hanke toteutetaan iloisesti kaksikielisesti; yhteistä rupattelua kahdella kotimaisella. Kokoonnuimme vuoroin Itäisessä Jokipuistossa vuoroin Söderkullassa uuden kirkon viihtyisässä aulakahviossa. Ryhmässä on reipas tekemisen meininki ja koska mukana on taitavia käsityön harrastajia, niin aina neuvoja löytyy. Mukana olijoita yhdistää käsityöharrastuksen lisäksi antamisen ilo. Lisätiedot:Rosita Gustafsson-Nyman: gustafsson-nyman@kolumbus.fi

 

Talkootoimintaa: Pulloralli

Joka kuukauden ensimmäisen lauantain (ainakin melkein) pulloralleissa kerättiin Itäisen Jokipuiston taloyhtiöiden tyhjät pantilliset pullot ja tölkit. Vuoden 2018 tuotto oli runsas 300 euroa, mikä käytettiin Jokipuisto-seuran erilaisen kerhotoiminnan tukemiseen. Lisätiedot: Juhani Rantala, jusuppi@elisanet.fi

 

 

Jokipuistoseura

Jokipuistoseura / Sällskapet Åparken on Itäisen Jokipuiston vireä asukasyhdistys ja aktiivinen vaikuttaja. Seura juontaa juurensa Pro Nikkilän Maisema ry:stä, joka perustettiin keväällä 2003 alueen maankäyttösuunnitteluun vaikuttamiseksi. Joulukuussa 2005 päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi ja muokata sääntöjä. Yhteiset tapahtumat, jotka aikoinaan käynnistyivät spontaanisti ensimmäisten asukkaitten ilonpitopuuhista, tulivat samalla luontevaksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Uudistus astui voimaan joulukuussa 2006, kun Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi muutokset.

Jokipuistoseuran nykytoiminta on monipuolista ja joustavaa: uusia ideoita otetaan mieluusti vastaan ja seuran puitteissa on mahdollisuus toteuttaa monenlaisia hankkeita asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

Virallinen rekisteriote:

Jokipuisto-seura ry, Sällskapet Åparken rf

Rek.no: 186.964

Kotipaikka: Sipoo

Postiosoite

c/o Juhani Rantala

Jokipuistonkaari 4 A 11

04130 Sipoo

_____________________________________________________________________________

Jokipuistoseuran toimintakertomus 2017

Jokipuistoseura 2017 – Yhteiseksi hyväksi!

”Useimpia asioita, joita ihmiset voivat tehdä yksin, he voivat tehdä myös yhdessä.” – Juha Räikkä

Toimintavuodesta 2017 muodostui Jokipuistoseuralle erilaisempi toimintavuosi kuin mitä oltiin suunniteltu. Tiedossa oli jo useamman vuoden ajan ollut se tosiasia, että jossain vaiheessa seura joutuu luopumaan Vanhassa Hallintorakennuksessa olevista tiloistaan, Klubista. Nyt se sitten tapahtui. Ilmoitus rakennuksen kaupasta tuli Bonavalta 18.9.2017. Ensimmäistä kertaa vuoden 2006 jälkeen, Jokipuistoseuralla ei ollutkaan enää omaa kokoontumis- ja kerhotilaa.

Muuten vuosi 2017 oli seuralle enimmäkseen vakiintunutta toimintaa, mutta jotain myös uutta. Kerhotoiminta pyöri lähes päivittäin, kesäkautena ulkona. Kolmena päivänä viikossa pelailtiin tai kuntoiltiin Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Koulun teknisessä tilassa kerran viikossa nikkaroitiin omiin tarpeisiin ja omaksi iloksi. Mutta jotakin jäi myös vuodesta puuttumaan. Terapiapäiviä varten ei pystytty saamaan riittävästi talkoolaisia sitä järjestämään, joten se jäi pois ohjelmasta. Vastaavasti Jokipuiston joulu vietettiin tällä kertaa muilta osin, mutta ilman lauluesityksiä, Tiernoja eikä myöskään Itsenäisyyspäivän juhlille löytynyt enää tiloja.

Jokipuistoseuran yksi tehtävä on sen perustamisesta lähtien ollut vaikuttaa oman ja lähialueittemme yhteiskunnallisiin asioihin sekä toimia myös kanavana eri tavoin alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden välillä. Viime vuonna seura järjesti asukaskyselyn, jossa tiedusteltiin jokipuistolaisilta heidän ajatuksiaan, toiveitaan ym. alueen kehittämiseksi edelleen paikaksi, jossa on hyvä olla ja asua. Palautetta tulikin jonkin verran ja muutamia asioita otettiin seuran hallituksen toimesta työstettäväksi eteenpäin. Jokipuistoseura otti viime vuonna kantaa ja teki toimenpidepyynnön kunnalle koskien Sipoon kunnan katusuunnitelmia ja järjestelyjä liittyen Jokilaakson asemakaava-alueen rakentamisen aiheuttamista haitoista liikenneturvallisuuteen, katuvalaistukseen ja liikennejärjestelyihin asuntoalueen tuloreiteillä. Suurin huoli oli alueen liikenneturvallisuus, varsinkin koskien lapsia ja koululaisia. Jokipuistoseura pyrkii vaikuttamaan myös kunnalliseen päätöksentekoon alueemme asutusrakentamisen loppuun saattamiseksi sekä antaa tarvittaessa tai pyydettäessä lausuntoja ja mielipiteitä aluettamme koskevissa asioissa. Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että nyt vireillä olevat aluettamme koskevat peruskorjaussuunnitelmat saattavat asutusrakentamisen Itäisen Jokipuiston alueella loppuun ja saamme viimeinkin alueestamme ehyen ja toimivamman.

Seuran tärkeät viestintäkanavat ovat omat kotisivut www.04110.fi sekä oma Itäisen Jokipuiston facebook-ryhmä. Varsinkin facebook- ryhmän toiminta on ollut aktiivista. Nettisivut taas palvelevat laajempia tarpeita Itäisen Jokipuiston aluetta ja sen toimintaa esittelevänä sivustona. Kuvagalleriaa pyritään edelleen kehittämään paremmin palvelevaksi näyteikkunaksi alueestamme ja siten palvelemaan alueemme asukkaita ja alueestamme kiinnostuneita.

Seuralla oli 106 maksanutta jäsentä vuonna 2017. Vain aikuiset maksavat jäsenmaksun. Seuran hallitukseen valittiin 23.5.2017 pidetyssä vuosikokouksessa Juhani Rantala (pj, liikuntavastaava), Jouko Pakanen (vpj, aluekehittäjä), Virpi Kunnala (siht.), Tuula Kalima (viestintä), Tiina Pekkinen (viestintä), Sauli Saumala (aluekehittäjä, energia) ja Reetta Myyrä (klubiemäntä). Hallitus kokoontui yhteensä 6 kertaa. Varsinaisten hallituksen kokousten lisäksi kokoonnuttiin muutamia kertoja suunnittelemaan tulevaa. Kirjanpidosta vastasi Kalle Antila ja toiminnantarkastuksesta Kimmo Hannonen. Toukokuun vuosikokouksessa hyväksyttiin myös uudet yhtiön säännöt eli siirryttiin kahden vuosikokouksen malliin. Syyskokouksessa joulukuun 12. päivänä nimettiin valitut henkilöt uudestaan uudelle kalenterivuodelle.

Jokipuistoseuran hallitus kiittää kaikkia jäseniä ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla uudet ja vanhat asukkaat mukaan monipuoliseen toimintaamme.

xxxxxx

Tapahtumakalenteri 2017

Coctail-kurssi Klubilla 4.2.2017

mustikkapiirakan-jaatnelio

Tiedätkö, mitä tarkoittaa juoman parfymointi?

Jokipuistoseura järjesti halukkaille alueen asukkaille cocktail-kurssin, jossa kouluttamassa oli, Cocktail Ambassador, Jani-Pekka Hiltunen. Jos odotti saavansa eteensä Sinisen Enkelin tai Ampiaisen, oli tullut väärään paikkaan. Kurssilla keskityttiin erilaisten tekniikoiden ohella maku- ja tuoksuparien yhdistelemiseen.

Vaalipaneeli Jokipuistossa 22.4.2017

vaalipaneeli2netti

Vuosi 2017 oli myös kunnallisvaalivuosi.

Jokipuistoseura järjesti vaalipaneelin Vanhalla hallintorakennuksella. Yleisöä oli vajaa parikymmentä ja he pääsivät tenttaamaan ehdokkaita, kuulemaan heidän näkemyksiä siitä kuinka Sipoota ja Nikkilää aiotaan kehittää. Tilaisuuteen on kutsuttu edustajat kustakin puolueesta ja myös median edustajat oli kutsuttu paikalle. Tilaisuus tarjosi suoran mahdollisuuden vaikuttaa Nikkilään ja alueen palveluiden kehittämiseen.

Ympäristötalkoopäivä lauantaina 6.5 2017

”Laitetaan yhdessä paikat siistiksi Itäisessä Jokipuistossa – osallistu talkoisiin ja tee ekoteko!” Talkoisiin osallistui jälleen runsaasti alueemme asukkaita. Jokipuisto-seuran yhtenä tehtävänä on pitää huolta kulttuurihistoriallisesta asuinalueestamme.  Yksi tätä tavoitetta tukeva toimintatapa on ympäristömme siivoaminen talkoilla keväisin. Kiitos jälleen kaikille osallistujille!

Ympäristösiivoustalkoot oli osa kunnan laajempaa kevätsiivouskampanjaa.

Talkoolaisille oli tarjolla Vanhan Hallintorakennuksen luona maissia ja makkaraa sekä talkoojuomia. Siivoustalkoiden ohessa Tomi Hakari tarjosi polkupyörähuoltoa sitä tarvitseville.

Klubi 2006 -15.10.2017

Jokipuistoseura sai ilmoituksen Klubin myymisestä syyskuun 18 päivä. Seura sai kuitenkin aikaa lokakuun 15. päivään asti muuttaa tavarat ja huonekalut pois rakennuksesta. Tuohon päivään asti Jokipuistoseuran toiminta oli huomattavalta osiltaan vuosikaudet keskittynyt. Nyt sitten seuran hallinnoiman Vanhan hallintorakennuksen tila, hyvin palvellut Klubi oli poissa.

Klubi oli löytänyt oman paikkansa jokipuistolaisten keskuudessa. Helposti muunneltavana tilana sitä on käytetty erilaisiin kokouksiin, perhetilaisuuksiin ja juhliin ym.

Klubin yhteydessä toimi myös seuran oma lainasto, josta löytyi runsaasti päälle 1000 nidettä hyvien kirjailijoiden kirjoittamina jokipuistolaisten lainattavaksi. Seura piti ison tyhjennystalkoot 9.10. sunnuntaina, jonka jälkeen Klubille ei jäänyt käytännössä enää mitään ja osa säilytettäväksi päätettyjä tavaroita ja kalusteita sijoitettiin seuran omaan kellarivarastoon Lönnborgissa..

Joulukalenteri Jokipuiston ikkunoissa. 

reettan-jouluikkuna

Alun perin FB-ryhmässämme idea joulukalenterin rakentamiseen ikkunoihin toistettiin jo toisena peräkkäisenä vuonna. Väki lähti liikkeelle ja asukkaat saivat etsiä ja ihastella toinen toistaan mielenkiintoisempia joulukalenteriluukkuja.

Piparkakkukilpailu järjestettiin toista kertaa

4-piparkakkukyla

Piparkakkukilpailun voittaja julkistettiin 17.12. Joulurauhanjulistuksen yhteydessä. Voittajatiimiin kuului Frida ja Oliver Leppo sekä Camilla ja Martin Tuisku, joille luovutettiin asiaankuuluva diplomi sekä lahjakortti Runda Munkeniin.

Joulurauhan julistus ja perinteinen kynttiläkulkue sairaalan hautausmaalle 17.12.2017

Juhani Rantala julisti Itäiseen Jokipuistoon oman Joulurauhan, jonka jälkeen siirryttiin Vaula Siiskosen johdolla kynttiläkulkueessa tekemään tunnelmallinen tervehdyskäynti Nikkilän sairaalan vanhalle hautuumaalle kunnioittamaan siellä lepäävien muistoa. Perillä vietettiin hiljainen hetki ja laulettiin ”Maa on niin kaunis”.

Kirjallisuuspiiri Bokborg- kirjojen ystävien kerho

Se on tarkoitettu lisäämään hengen ja ruumiinkulttuurin hyvinvointia. Bokborg jäi virallisesti tauolle, kun menetimme kokoontumistilamme, kotoisen lainastonurkkauksen, joka oli Vanhan hallintorakennuksen klubilla. Hiljaisesti Bokborg on yhä olemassa. Lukuharrastushan ei ole onneksi alueelta kadonnut ja vaikka virallisia kokoontumisia ei olekaan ollut, niin pienellä porukalla edelleen valitsimme kirjoja ja kokoonnuimme toistemme luo niistä keskustelemaan. Lisätiedot: tuula.kalima@kolumbus.fi

Snickarborg eli puutyökerho 

img_4948netti

Tiistai-iltaisin kokoontuva Snickarborg tarjoaa puitteet pienille puhdetöille, joita kotioloissa ei välttämättä voi harrastaa. Jokipuiston koulun TN-luokassa ei lastu lattialla haittaa ja hiontapölyn poistoonkin löytyy konstit. Toiminta on omaehtoista ja jokainen nikkaristi valitsee itse työnsä ja asettaa  tavoitteensa. Uudet nikkarit ovat tervetulleita, tilaa on. Lisätiedot: lauri.paloposki@riffi.fi

Virkborg

_mg_9406valmistoim-kert

Edellisenä vuonna alkanut käsityökerhon toiminta lehahti vuonna 2017 suureen kasvuun. Kun vuoden teeman oli ”Suomi- 100 – torkkupeittoa”, niin tuon ison haasteen toteuttamiseksi kutsuttiin Virkborgiin lisävahvistusta, käsitöiden ja hyväntekeväisyyden harrastajia Itäisen Jokipuiston ulkopuolelta Sipoosta.

Vuoden ahkeroinnin jälkeen kertyi lahjoitettavia tuotteita – torkkupeittoja, hartiahuiveja ja villasukkia – yhteensä 212 kpl, joita 39 ahkeraa naista olivat olleet tekemässä vuoden 2017 aikana. Käsityöt luovutettiin 13. joulukuuta Sipoon kunnan vanhustyölle Hoitokoti Elsien ruokalassa järjestetyssä tilaisuudessa, johon ison pöydän ympärille oli kokoontunut nauttimaan jouluherkkuja sekä Elsiekodin vanhuksia, heidän hoitajiaan, Sipoon vanhushoidosta vastaavia henkilöitä että Virkborg-projektiin osallistuneita.

Bollborg kahdesti viikossa

Bollborg on Jokipuistoseuran liikuntakerho, jonka toiminta keskittyy pääsääntöisesti pallopeleihin. Kerho on sekaporukka, eli avoinna niin miehille kuin naisille, nuorista aikuisiin. Aina pelaillaan niin, että jokaisella on kivaa! Kesällä pelataan jalkapalloa alueen nurmikentällä ja talvella sählyä kaksi kertaa viikossa Jokipuiston koululla, sekä jäiden salliessa pipolätkää Jokipuiston koulun jäällä.Bollborgilla on käytössään whatsApp-viestipalvelu, jolla ryhmä pitää yhteyttä keskenään. Lisätiedot: paavo@advanceb2b.fi

Svettborg sunnuntaisin

Kevät- ja syyskaudella jokipuistolaiset ja muutama rohkea lähiseudun asukas liikuttivat jäseniään sunnuntai-iltaisin kello 18.00 alkaen Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Ohjaajan ja musiikin tahdittamana nostettiin sykettä, lihaksiston kuntoa ja hyvää mieltä. Kuntojumppaan mahtuu uusia jumppaajia. Jumppapiirissä on parikymmentä jumpparia. Lisätiedot: emilia@sanomuikku.com

Pilatesta – voimaa, kestävyyttä ja keskittymiskykyä, maanantaisin

Pilates-harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Keskittymistä vaativa pilates on myös erinomainen keino irrottautua hetkeksi arkisista haasteista. Pilates-tunnilla ei tarvitse suorittaa eikä verrata itseään muihin, sillä kukin osallistuja keskittyy omaan harjoitukseensa ja edistyy omaa yksilöllistä tahtiaan. Pilates sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille, aloittelijoille ja lajia pitempään harrastaneille.

Pilates-tunnit on pidetty maanantaisin klo 19-20 Jokipuiston koulun liikuntasalissa. Pilatekseen osallistumisesta maksetaan erikseen ohjaajan määrittämä hinta. Ohjaajana on toiminut Salla Ovaska. Mukaan mahtuu myös uusia osallistujia. Tarkempia tietoja pilates-harjoittelun sisällöstä ja hinnoista saa Sallalta. Lisätiedot:  s.ovaska@icloud.com tai  annehosiop@gmail.com

Lilleborg sunnuntaisin

Sunnuntaisin klo 11 perheen pienimmät kokoontuvat naperojumppaan liikkumaan ja ilakoimaan Jokipuiston koulun liikuntasaliin (alle kouluikäiset + vanhemmat). Lilleborg on hyvä paikka energian purkamiseen varsinkin huonolla säällä. Saliin on rakenneltu temppuratoja, hypitty trampoliinilla, kiipeilty köysissä ja tapailtu sählypeliä. Lisätiedot:  reetta.myyra@hotmail.com

Grönaborg

kollaasi-3netti

Jokipuistoseuran hallinnoima kaunis puutarhapalsta-alue Grönaborg toimii Lönnborgin taloyhtiön mailla pitäen sisällään 24 viljelypalstaa. Palstat tarjoavat viljelijöille sielun ja ruumiin ravintoa rentouttavalla kasvimaamiljööllään ja maukkailla maan antimilla satokauden mukaan. Kasvimaan yhteiset työt hoidetaan yhteisöllisesti talkoilla keväisin ja syksyisin. Lisäksi palsta-alue tarjoaa kaikille jokipuistolaisille ja siellä liikkuville kaunista vihreää katseltavaa ja ihasteltavaa kesäisin. Lisätietoja toiminnasta ja palstajonoon ilmoittautumiset Lauri Paloposki, lauri.paloposki@riffi.fi

Talkootoimintaa: Pulloralli

Joka kuukauden ensimmäisen lauantain (ainakin melkein) pulloralleissa kerättiin Itäisen Jokipuiston taloyhtiöiden tyhjät pantilliset pullot ja tölkit. Vuoden 2017 tuotto oli noin 650 euroa, mikä käytettiin Jokipuisto-seuran erilaisen kerhotoiminnan tukemiseen.Lisätiedot: Juhani Rantala, jusuppi@elisanet.fi

Jokipuistoseura

Jokipuistoseura / Sällskapet Åparken on Itäisen Jokipuiston vireä asukasyhdistys ja aktiivinen vaikuttaja. Seura juontaa juurensa Pro Nikkilän Maisema ry:stä, joka perustettiin keväällä 2003 alueen maankäyttösuunnitteluun vaikuttamiseksi. Joulukuussa 2005 päätettiin muuttaa yhdistyksen nimi ja muokata sääntöjä. Yhteiset tapahtumat, jotka aikoinaan käynnistyivät spontaanisti ensimmäisten asukkaitten ilonpitopuuhista, tulivat samalla luontevaksi osaksi yhdistyksen toimintaa. Uudistus astui voimaan joulukuussa 2006, kun Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi muutokset.

Jokipuistoseuran nykytoiminta on monipuolista ja joustavaa: uusia ideoita otetaan mieluusti vastaan ja seuran puitteissa on mahdollisuus toteuttaa monenlaisia hankkeita asukasviihtyvyyden lisäämiseksi.

Virallinen rekisteriote: Jokipuisto-seura ry, Sällskapet Åparken rf ,  Rek.no: 186.964,   Kotipaikka: Sipoo,  Seuraa ajankohtaisia tiedotteita ja keskustelua: www.04110.fi

Talvisin pelataan sählyä alueen koulun liikuntasalissa.