Keuda ja Sipoon kunta saneeraavat vanhan vesilaitoskiinteistön yhdessä

Keuda ja Sipoon kunta saneeraavat vanhan vesilaitoskiinteistön yhdessä

Vanhaan Vesilaitokseen Sipoon Jokipuistoon tulee kokous- ja koulutuskeskus. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Sipoon kunta ovat solmineet vuosille 2017-2020 yhteistyösopimuksen Vesilaitos-kiinteistön saneeraamiseksi kokous- ja koulutuskäyttöön._mg_8383valmis-netti

Vanha vesilaitosrakennus sijaitsee entisen Nikkilän sairaalan alueella ja on tällä hetkellä autioitunut. Tulevaisuudessa kokous- ja koulutuskeskuksen on tarkoitus tarjota kahvilapalveluja sekä kokous- ja koulutustiloja. Korjauksen arvioidaan kestävän 3-4 vuotta. Rakennus peruskorjataan Keudan teknologia- ja rakentamispalvelujen sekä Sipoon kunnan yhteistyönä.
_mg_8367valmis-netti
– Tällainen kiireetön mutta aito korjausrakennusprojekti on loistava oppimisympäristö opiskelijoillemme, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila sanoo.

Projektissa hyödynnetään mahdollisimman paljon opiskelijatyötä: oppisopimuksen ja vuoden 2018 alusta käyttöön tulevan uuden koulutussopimuksen mahdollisuuksia. Ammatillisen koulutuksen reformin mukanaan tuoma koulutussopimus korvaa nykyisen työssäoppimisen. Koulutussopimuksella opiskellessaan opiskelija ei ole työsuhteessa eikä saa palkkaa.

Käytännössä projektista vastaa Toimintakeskus Risteys, joka tarjoaa sipoolaisille nuorille ja aikuisille kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukityötä sekä oppisopimusopiskelua. Risteys tulee myös hoitamaan kokous- ja koulutuskeskuksen toimintaa sen valmistuttua. Toiminnalla tullaan vastaamaan sekä nuorten että aikuisten pitkäaikaistyöttömien työllistämistarpeeseen.

– Tässä projektissa voittavat kaikki. Saamme nuorille oppiympäristön, vanhan rapistuneen rakennuksen uuteen loistoon, sekä uusia palveluja Jokipuiston ja Jokilaakson alueelle, sanoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Lassi Puonti, Toimintakeskus Risteys, puh. 09 2353 6564, lassi.puonti@sipoo.fi
Asiakkuuspäällikkö Jorma Käyhkö, Keuda, puh. 050 415 1471, jorma.kayhko@keuda.fi