Kuntavaaliehdokkaat tentattavina Jokipuistossa

Kuntavaaliehdokkaat tentattavina Jokipuistossa

vaalipaneeli3netti

”Kyllä!”, kuuluu jonkun suusta kun kaikki neljä kunnallisvaaliehdokasta pitävät vihreää äänestyslappuaan ylhäällä. Jokipuiston vaalipaneelissa on juuri kysytty, että pitäisikö Sipooseen tulla uimahalli. Vaikuttaa kovin yksimieliseltä.

 

22.3. klubitalolla järjestetyssä vaalitentissä tuli myös näkemyseroja esille. Jokipuistoseura oli kutsunut ehdokkaat jokaisesta puolueesta paikalle ja mukaan oli päässyt Sami Virpiö (kesk), Juhani Rantala (kok), Pekka Petäkoski (sdp) ja Kaj Lindqvist (rkp). Ehdokkaista Rantala ja Petäkoski ovat alueen asukkaita.

vaalipaneeli4netti

Paljon puhuttu, ”Sipoo-puolueena” tunnettu ilmiö kävi hyvin ilmi. Ehdokkaiden näkemykset kunnan kehittämisestä olivat hyvin samansuuntaisia ja kommentit toisilleen olivat lähinnä rakentavia. Suurimmat erot tulivat verotukseen ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä ja nämäkin hieman kärjistettynä.

Maaliskuun alussa valmistuneen Kuntatutkan mukaan Sipoo on maan toiseksi menestynein kunta, heti Kauniaisten jälkeen. Sipoo sijoittuu useimmilla mittareilla maan keskiarvojen paremmalle puolelle ja etenkin voimakas kasvu tukee kunnan elinvoimaa. Kaikki ehdokkaat olivat yksimielisiä siitä, että Sipoon pitää kasvaa jatkossakin, mikä mahdollistaa paremmat palvelut kuntalaisille. Kokoomuksen Juhani Rantala vaikutti kannattavan kaikkein suoraviivaisinta kasvustrategiaa ja RKP:n Kaj Lindqvist painotti voimakkaimmin myös kylien pitämistä mukana kaupungin kehittämisessä. SDP:n Pekka Petäkoski tiiivisti joukon tuntemuksia todeten, että Sipooseen tarvitaan monipuolista ja ennen kaikkea laadukasta ja viihtyisää asumista. Enemmän Kartanonkoskea – Vähemmän Merihakaa.

Kielikylpykunta
Yleisökysymyksenä ehdokkailta kysyttiin heidän kantaansa kielikylpyluokkiin. Kaikki ehdokkaat olivat yksimielisiä siitä, että kielikylpyyn pitää panostaa. Keskustan Sami Virpiö lanseerasi jopa termin, että Sipoon pitäisi olla kielikylpykunta. Tämä kuvaa hyvin ehdokkaiden näkemystä kielikysymyksestä opetuksessa. Paneelin perusteella koko aihe tuntuu olevan liioiteltu, sillä kovin suuria intohimoja ruotsinkielisten ja suomenkielisten oppilaiden laittaminen saman katon alle ei aiheuttanut.

Fakta on se, että Sipoo on enemmän ”kotikunta” kuin työssäkäyntialue. Vaikka paperilla työpaikkaomavaraisuus näyttää hyvältä, voi sen toteuttaminen olla käytännössä vaikeaa, eikä kunnalla ole siihen juurikaan keinoja. Yrityksille voi kaavoittaa, mutta yritykset päättävät mihin ne itse sijoittuvat.

Tästä syystä on korostetun tärkeää, että meillä sipoolaisilla on monipuoliset liikenneyhteydet ja että päättäjämme pitävät niistä kiinni. Lisäksi on hyvä, että ehdokkaat ja kuntalaiset tuntevat toisensa, mikä mahdollistaa sen että kuntalaisten ääni kuuluu myös vaalien välillä.

Tiedä vaikka siitä uimahallista kuultaisiin vielä.