Virkborgissa kudotaan nyt junasukkia

Virkborgissa kudotaan nyt junasukkia

_mg_0975valmisnetiin1

Vuonna 2017 Itäisessä Jokipuistossa Pia Lindroos-Joutsimiehen ideasta syntyi käsityökerho, joka nimikilpailun jälkeen kastettiin Virkborgiksi.

Parina viime vuonna on tehty torkkupeittoja, villasukkia ja hartiahuiveja joululahjoiksi sipoolaisvanhuksille. Nyt ovat vuorossa ihan pikkuiset Sipoon vauvat, joille Virborgissa kudotaan junasukkia. Tähän hankkeeseen osallistuvat myös Sipoon suomenkielinen- ja ruotsinkielinen seurakunta. Ne lahjoittavat Virkborgille vauvalankoja junasukkiin. Ihanan pehmeät ja lämpöiset sukat vauvat saavat lahjaksi sitten kastetilaisuudessaan. 

Tämäkin projekti toteutetaan iloisella hyväntekeväisyysmielellä ja yhä yksimielisen kaksikielisesti; iloista yhteistä rupattelua yhtäaikaa kahdella kotimaisella. Kahden viikon välein kokoonnutaan isommalla tai pienemmällä kokoonpanolla, vuoroin Itäisessä Jokipuistossa vuoroin Söderkullassa, jossa sopiva kokoontumistila järjestyi uuden kirkon viihtyisässä aulakahviossa.

_mg_0981valmisnettiin2

Virkborgissa on hyvä henki ja koska mukana on taitavia käsityön harrastajia, niin aina löytyy apua, jos vaikka siitä kantapäästä kiikastaa. Mukana olijoita yhdistää käsityöharrastuksen lisäksi antamisen ilo. Joukkoon on helppo tulla ja vielä ehtii tähän junasukkienkin kudontaan. Osallistua voi ihan oman aikataulun mukaisesti ja myös etänä, jos kokoontumisiin ei aina ennätä.

Vetovastuun Virkborgista on tänä syksynä ottanut Rosita Gustafsson-Nyman.

Lisätietoja Rosita Gustafsson-Nyman: gustafsson-nyman@kolumbus.fi, puh 040 5030108

Sukan tarina

Näin on tämä junasukan sydämellinen ja mieleenpainuva tarina Pohjanmaalta kertottu: Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana.

Myös Kerttu Latvala kutoi sitten elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva.Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa.  Ja ne alkuperäiset valkoiset junasukat ovat vielä varmassa tallessa.